К основному контенту

Участь у тренінгу Шкільного учнівського бюджету

 11.11.2021 року представники ШУС "Нова школа" якиє є авторами учнівських проєктів, взяли участь у 2му тренінгу "UChange SPB LIVE: Школа мрії, м. Херсон.Успішна промо-кампанія проєкту" для учасників Шкільного громадського бюджету ЗЗСО м.Херсон.

Впродовж трьох годин школярі та школярки презентували самостійні роботи по опрацюванню своїх проектів та промоційні заходи, які проводитимуть в своїх школах задля залучення більшої кількості голосів та отримали рекомендації щодо їх покращення від експертів.

Робота відбувалась за методикою Ради Європи CivicLab у форматі онлайн на Zoom платформі, в малих групах. Під час роботи використовувалось унікальне онлайн ігрове поле UChange SPB LIVE.

Учасниками заходу були школярі і школярки, представники та представниці батьківської спільноти, шкільного самоврядування, відповідальні за впровадження шкільного громадського бюджету фахівці з боку шкіл та міської ради.

Наш заклад був представлений авторами 3х позитивно оцінених і допущених до подальшого голосування проєктами:

- Шкільний прес-центр «School папараці» (Воловік Н., учениця 7-Б класу)

Апгрейд апаратури актової зали «Звукова хвиля» (Ільченко Є., учениця 8-В класу)

Відпочинкова зона для учнів «Free time» (Лазорькіна В., учениця 7-Б класу; представник команди- Фертак К., учениця 7-Б класу)

Довідка: 

Шкільний громадський бюджет – це:

- інструмент для громадської участі учнів, що дає можливість поліпшити їхній освітній процес та позашкільний час. Це процес від подачі ідеї до підготовки проєкту на шкільний конкурс та обрання учнями проєктів-переможців, які в подальшому будуть реалізовані в межах закладу загальної середньої освіти.

- інструмент налагодження взаємодії, включення дітей і молоді у процес вироблення та прийняття рішень  місцевого бюджету та реалізації проєктів для розвитку громад.

Результатом такого механізму є формування свідомих та відповідальних молодих громадян та громадянок, які активно залучені та впливають на розвиток і життєдіяльність своєї громади, голос яких є почутим, а думка – врахована.

Шкільний громадський бюджет має на меті навчити учнів та учениць створювати і розробляти ідеї, готувати проєкти, комунікувати і працювати в команді, розвинути відчуття причетності та важливості власного голосу. Під час створення та реалізації проєкту формуються активні, свідомі та розумні молоді люди з критичним мисленням, які в майбутньому братимуть участь у прийнятті рішень у громаді та суспільстві.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конкурс-огляд фотоколажів "Хобі нашого класу"

5-А клас 5-В клас 5-Г клас  6-Г клас 7-Б клас 9-А клас 9-Б клас https://www.facebook.com/100000367947611/videos/710182410393852/

Звіт роботи учнівського самоврядування «Нова школа» за 2021-2022 н.р.

Звіт роботи учнівського самоврядування «Нова школа» за 2021-2022 н.р.       Елементи дорослого громадянського життя моделюються в нашому навчальному закладі через учнівське самоврядування "Нова школа”, що діє на добровільних засадах, на основі єдності інтересів, відповідно до Статуту школи, Конституції України, законів України «Про об’єднання громадян», «Про молодіжні об’єднання та дитячі організації» та Конвенціє про права дитини.      Самоврядування в Херсонській загальноосвітній школі №41спрямоване на розвиток ініціативи, можливості розкриття організаторських здібностей, підготовку та проведення різноманітних заходів у відповідності до потреб та інтересів.      З метою ефективного функціонування учнівського самоврядування в школі запроваджено двоступеневу структуру – загально-шкільну і класну, яка має на меті залучення всіх учнів у процес самоуправління.      В школі співпрацює «трикутник»: діти - батьки - вчителі, який дає можливість більш ефективної дієвої організац

ОГОЛОШЕННЯ

Триває конкурс "Новорічних прикрас". Усі роботи можна буде побачити на І поверсі, біля бібліотеки: на тематичній виставці і на ялинці. 20 робіт беруть участ у міському конкурсі "Зроби собі свято!"