К основному контенту

Участь у міському екологічному конкурсі "Я люблю Херсон"

 Представники учнівського шкільного самоврядування "НОВА ШКОЛА" взяли участь у міській екологічній акції «Я люблю Херсон», організованої і проведеної Комісією з питань екології та здорового способу життя Міського учнівського парламенту при Управлінні освіти Херсонської міської ради, за підтримки депутата Херсонської міської ради – Юрія Рожкова.

Метею конкурсу було: долучити містян до активної діяльності щодо створення затишку в рідному місті; формувати активну громадську позицію учнівської, студентської молоді та усвідомлення жителями міста, що затишок та чистота в нашому місті є справа рук кожного жителя в Херсоні; формувати в учнів навички створення та реалізації міні проектів соціального спрямування, навички екологічної культури та екологічної свідомості; популяризувати позитивний досвід реалізації корисних справ мешканців міста для херсонської громади.  

В екологічній Акції взяли участь 27 учнів 11-А і 9-Б класів і педагогічних робітників. 

Спочатку на засіданні шкільного учнівського самоврядування було вирішено в ході акції створити 2 клумби на пришкільній ділянці, розробити проєкт, розподілити фронт робіт, визначити відповідальних.

Учнями 11 класу, нашими шкільними екоактивістами Кіриєнко Анастасією, Єршовою Катериною, Ільчак Любовю було розроблено міні проєкт, в якому представили своє бачення майбутніх клумб. 

11-13.05.21 року було здійснено основні роботи по реалізації проєкту:

- учнями 9-Б підготовлено місце для висадки квітів: перекопано, завезено землю;

- приведено в належний стан пришкільну територію;

- здійснено викладку камінням майбутніх квітників, альпійської гіркі;

- учнями 11-А класу підготовано квіткову розсаду, висаджено квіти, сформовано

  квітники;

- підготовано промову для відеозвернення до містян, жителів мікрорайону

  Таврійський і плакат з ключовою фразою конкурсу "Я люблю Херсон!", зробили

 фото і відео, підготували матеріали на конурс.

 У результаті було створено 2 квітника по 2 м2 на базі школи. 

Наші учні своїм прикладом показали, що намагаються доводити свою любов природі діями.




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конкурс-огляд фотоколажів "Хобі нашого класу"

5-А клас 5-В клас 5-Г клас  6-Г клас 7-Б клас 9-А клас 9-Б клас https://www.facebook.com/100000367947611/videos/710182410393852/

ОГОЛОШЕННЯ

Триває конкурс "Новорічних прикрас". Усі роботи можна буде побачити на І поверсі, біля бібліотеки: на тематичній виставці і на ялинці. 20 робіт беруть участ у міському конкурсі "Зроби собі свято!"

Підсумки проведення тижня екології "Чистий двір. Чисте місто."

  З 08 по 12 листопада 2021 р., з метою формування екологічної свідомості молоді, активної громадської позиції учнів щодо захисту довкілля, любові до рідного краю, привернення уваги дітей та батьків до формування екологічної культури споживання ресурсів у житті; виховання небайдужого ставлення до проблем вторинної переробки, пройшов щорічний тиждень екології «Чистий двір. Чисте місто» в нагій школі. В рамках тижня було проведено такі заходи: Інформаційні еко-хвилинки «Бережи природу рідного краю» Перегляд мультфільмів екологічного спрямування «Еко звички» від телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» (1-4 кл.) Конкурс-виставка малюнків « Природа навколо нас» (1-4 кл.) Фотомарафон: «Екологічні цікавинки» (виготовлення поробок з природного матеріалу чи вторинної сировини, 5-6 кл.) Конкурс екологічних листівок, постерів (7-9 кл.) Акція «Життя без сміття» (еко конструювання) Участь у міському конкурсі "Херсон - ecofriendly місто" Також було проведно нагородження переможців екологічної акції "Зб