К основному контенту

Про проведення Тижня безпечного Інтернету у Херсонській ЗОШ І -ІІІ ступенів Херсонської міської ради З 9.02 по 13.02.2021 р.

 

Про проведення Тижня безпечного Інтернету

у Херсонській ЗОШ І -ІІІ ступенів

Херсонської міської ради

З 9.02 по 13.02.2021 р.

9 лютого 2021 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Тому відповідно до шкільного плану роботи, плану заходів МУП у Херсонській загальноосвітній школі І– ІІІ ступенів №41 Херсонської міської ради з 9 по 13 лютого 2021 року було проведено Тиждень Безпеки в Інтернеті, з метою привернення уваги до важливості створення безпечного інтернет простору для наймолодших користувачів, підвищення навичок безпечної поведінки учнівської молоді в Інтернет мережі; дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету; мотивувати учнів поширювати цю інформацію у своєму середовищі.

З нагоди Дня безпечного Інтернету та з метою залучення до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів, підвищення освіченості з питань безпечного використання цифрових технологій у школі проводились тематичні заходи, розробленні Шкільним учнівським парламентом «Нова школа», зокрема «Службою шкільних новин», за підтримкою шкільної адміністрації і учителів інформаційних технологій.

26.01.2021 р. на засіданні ШУС «Нова школа» було розроблено план заходів Тижня, обрано форми і методи, визначено відповідальних за їх підготовку і проведення.

План

заходів до Тижня безпечного Інтернету

у Херсонській ЗОШ І -ІІІ ступенів

№ п/п

Назва заходу

Дата проведення

Клас

1

Онлайн- захід «E-Safety»для учасників проєкту «We are ready to live in the Digital world» міжнародної програми eTwinning

08.02.2021

6-Б, В

2

Тематичні години спілкування: 

«Безпечний інтернет для дитини»

«Безпека в Інтернеті»

«День Безпечного Інтернету»

09.02.2021

2-11 класи

3

«Веселе кодування» (розмальовування роботів «пікселями»)

09.02.2021

1-і класи

4

Перегляд відеороликів та презентацій «Будь безпечним в Інтернеті»

Протягом тижня

5-11класи

5

Перегляд мультфільмів про правила безпеки в Інтернеті

Протягом тижня

1-4 класи

6

Інтерактивні заняття «Безпечний Інтернет». Обговорення правил безпеки в Інтернеті. Створення стікер-правил безпечного користувача

09.02.2021

10.02.2021

3-4 класи

5-6 класи

7

Виставка малюнків «Ми за безпечний Інтернет»

Протягом тижня

4-5 класи

8

Інтегрований урок-воркшоп «Safer Internet Day»

11.02.2021

6-Б клас

9

Тематичні виставки, візуалізації

Протягом тижня

ШУС «Нова школа»

10

Квест за QR кодами

12.02.2021-13.02.2021

5-7 класи

11

Конкурс постерів, буклетів "Безпека в Інтернеті"/ "Безпечний Інтернет- це вибір кожного ".

Протягом тижня

6-11 класи

12

Висвітлення заходів:

- на сайті школи;

- на сторінці школи у фейсбук

До 15.02.2020

Вчитель інформатики

Педагог-організаор

Протягом тижня у фойє школи було розміщено тематичні візуалізації і виставки, а також - виставка  дитячого малюнка  «Ми за Безпечний Інтернет», в якій взяли участь учні 4-5 класів школи. Для учнів середньої і старшої школи було тривав конкурс постерів, буклетів "Безпека в Інтернеті"/ "Безпечний Інтернет- це вибір кожного " який проводився Службою Шкільних новин ШУС "Нова школа". 13.02.2021 року за підсумками конкурсу було визначено переможців і нагороджено їх грамотами: І місце - 8-В клас, ІІ місце - 6- Б клас, ІІІ місце - 8 - Б клас, за Найкращий буклет- 6-В клас.

В рамкам Дня безпечного Інтернету 9.02.2021 р. було проведено: тематичні години спілкування щодо безпечної поведінки в Інтернеті; перегляд тематичних мультфільмів учнями початкової школи (по класах); веселе кодування (для 1х класів); тематична виставка "День Безпечного Інтернету"; інтерактивні заняття «Безпечний Інтернет», на яких обговорювалися правила безпеки в Інтернеті, учнями створювались стікер-правила безпечного користувача. Учні були ознайомлені з правилами поводження в Інтернеті, створювали власні правила і поради, а також вчились створювати аватари, проходили квести і складали пазли за QR кодами, брали участь в інтерактивних завданнях і активностях.

Родзинкою тижня Безпечного Інтернету  і відзначення Міжнародного дня Безпеки в Інтернеті стала участь учнів 6-Б класу в спільному онлайн- заході для учасників проєкту "We are ready to live in the Digital world" міжнародної програми eTwinning, який відбувся 08.02.2021 р. Для заходу кожна команда учасників проєкту з України, Грузії, Азербайджану, Турції.представляла підготовлені активності: відеозвернення, пісню, ігри чи квест про безпечну поведінку в Інтернеті тощо. Наша команда дала майстер-клас по створенню аватарів за допомогою онлайн інструменту Superherotar.

За результатами проведення Тижня Безпечного Інтернету було підготовано відеоролик «Ми за Безпечний Інтернет, або як у 41-ій Тиждень Безпечного Інтернету відзначали» (автором якого є учень 6-б класу Дімітрієв Нікіта) для участі у міському конкурсі відеороликів «Безпечний Інтернет – це наш вибір», організованого міським медіа клубом «Natuse Vincere» Міського учнівського парламенту.










Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конкурс-огляд фотоколажів "Хобі нашого класу"

5-А клас 5-В клас 5-Г клас  6-Г клас 7-Б клас 9-А клас 9-Б клас https://www.facebook.com/100000367947611/videos/710182410393852/

Звіт роботи учнівського самоврядування «Нова школа» за 2021-2022 н.р.

Звіт роботи учнівського самоврядування «Нова школа» за 2021-2022 н.р.       Елементи дорослого громадянського життя моделюються в нашому навчальному закладі через учнівське самоврядування "Нова школа”, що діє на добровільних засадах, на основі єдності інтересів, відповідно до Статуту школи, Конституції України, законів України «Про об’єднання громадян», «Про молодіжні об’єднання та дитячі організації» та Конвенціє про права дитини.      Самоврядування в Херсонській загальноосвітній школі №41спрямоване на розвиток ініціативи, можливості розкриття організаторських здібностей, підготовку та проведення різноманітних заходів у відповідності до потреб та інтересів.      З метою ефективного функціонування учнівського самоврядування в школі запроваджено двоступеневу структуру – загально-шкільну і класну, яка має на меті залучення всіх учнів у процес самоуправління.      В школі співпрацює «трикутник»: діти - батьки - вчителі, який дає можливість більш ефективної дієвої організац

ОГОЛОШЕННЯ

Триває конкурс "Новорічних прикрас". Усі роботи можна буде побачити на І поверсі, біля бібліотеки: на тематичній виставці і на ялинці. 20 робіт беруть участ у міському конкурсі "Зроби собі свято!"