К основному контенту

Звіт Служби "Волонтери" про участь у Обласній акції "Сонечко в долонях"

Звіт про проведення акції «Сонечко в долонях»

в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №41

у 2020-2021 навчальному році

                                                                                Я вірю  в силу доброти.

Добро завжди сильніше злого.

                                                                               Дає наснагу, щоб цвісти

                                                                                  І світлу  вибрати  дорогу…

 

Шкільне учнівське самоврядування «НОВА ШКОЛА» Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №41 активно підтримало обласну благодійну акцію «Сонечко  в долонях», головною метою якої було залучення дітей та молоді до вирішення проблем представників соціально-незахищених категорій населення через організацію та проведення соціально-значущої діяльності.

З метою формування громадської та соціальної активності дітей та молоді, сприяння  розвитку у дітей почуття милосердя та толерантності, залучення дітей до розширення кола спілкування представників соціально-незахищених категорій населення було  проведено   ряд благодійних заходів, волонтерська робота. До їх організації і проведення долучилися батьківські комітети, класні колективи, педагогічні працівники та активісти шкільного учнівського самоврядування.

В ході реалізації акції «Сонечко в долонях» на початку грудня відбулось позачергове засідання Служби «Волонтери» ШУС «НОВА ШКОЛА», на якому було вирішено створити загін «Милосердя», до складу якого увійшли учні 6-В,

7-В і 9-Б класів. Також було розроблено заходи і визначено відповідальних за їх організацію і проведення. Координаторами було призначено членів Служби «Волонтери», а відповідальними за висвітлення перебігу акції у соціальних мережах, на шкільному сайті і сайті ШУС було назначено «Службу Шкільних новин» на чолі з учнем 8-Б класу Рохманейко Артемом.

        Реалізація акції «Сонечко в долонях» відбувалася за напрямками:

- волонтерська акція «Подаруй тепло захиснику!» по збору теплих речей,

  виготовлення дитячих листівок для учасників бойових дій в АТО;

- «Діти – дітям» (робота з дітьми – сиротами, напівсиротами та дітьми, які

  позбавлені батьківського піклування, робота з дітьми з малозабезпечених сімей,

  внутрішньо переміщених осіб, робота з дітьми з особливими освітніми

  потребами);

- День Різдвяного настрою, благодійна лотерея, майстер-класи, по виготовленню

  різдвяних оленів – обгорток для цукерок, святкових фотозон,  метою яких був

  збір подарунків, канцтоварів, солодощів і передача їх дітям, а також створення

  позитивного настрою.

     З метою виховання патріотизму, шанобливого становлення до захисників України, учасників бойових дій, у грудні Службою «Волонтери» було проведено благодійну волонтерську акцію «Подаруй тепло захиснику!». Учні 1-11х класів підготували малюнки, вітальні листівки, листи для бійців ООС, збирали теплі шкарпетки. До акції долучилися батьки, вчителі, вся шкільна громада.

      Діти вітали бійців з Днем Святого Миколая, Новим роком, бажали перемоги і повернення додому.

      Також з ініціативи  Президента ШУС "Нова школа" Федорової Лідії і Голови Парламенту Кіриєнко Анастасії було проведено урок добра на засіданні представників шкільного учнівського парламенту. У ході засідання учні писали  колективну привітальну листівку  захисникам України.

      По завершенні акції всі зібрані шкарпетки, листівки, малюнки, листи було передано "Новою поштою" безпосередньо бійцям ООС.

      18 грудня 2020 року, до  Дня  святого Миколая  було  проведено  театралізоване привітання  «Святий  Миколай  до нас завітай» для учнів 3х і 5х класів. Представники ШУС виступили у ролі Святого Миколая, ангелів і чортеняти, пригощали дітей солодкими гостинцями. Особливу увагу приділили учням з малозабезпечених сімей. Також  привітали всю шкільну громаду з святом у відеопривітанні.

      Протягом грудня Служба «Волонтери» проводила збір канцтоварів, книжок, подарунків, солодощів для дітей-сиріт, напівсиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з малозабезпечених сімей, внутрішньо переміщених осіб, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в нашій школі. Зібрані речі було вирішено передати в ході проведення благодійної лотереї.

     24.12.20 року Службами «Культура і дозвілля», «Волонтери», а також загоном «Милосердя» було організовано і проведено День Різдвяного Настрою у школі. В цей день діяли 2 креативні фотозони, створені активістами шкільного самоврядування. Кожний бажаючий мав змогу зробити святкове селфі чи фото і отримати заряд позитивного настрою.

     29.12.20 року, з метою виховання почуттів милосердя, співчуття, любові до людей, здатності прийти на допомогу, популяризації гуманізму, ідей доброти, важливості добрих справ  загоном «Милосердя» було проведено благодійну лотерею «Подаруй свято дітям» для учнів 1-5х класів (вище зазначених категорій). Учасники загону підготували креативні льодяники - олені Санти, оздобили коробку і підготували матеріали, призи для безпрограшної лотереї. Також творчо підійшли до проведення лотереї, підібрали собі казкові образи, виступили аніматорами. Кожній дитині - учаснику лотереї подарували не тільки цукерки, цікаві призи, але й позитивний настрій, зробили фото на згадку. У результаті цікавими активностями було охоплено 20 класів і 40 учнів взяли участь у лотереї і отримали подарунки.

          Про підсумки акції «Сонечко в долонях» лідери учнівського самоврядування інформували учнівські та педагогічні колективи на шкільних сторінках у фейсбук і інстаграм, виховних годинах. «Служба шкільних новин» висвітлювала хід проведення акції на сторінках шкільної газети, сайті ШУС.

Більше фото тут:

Про акцію на сторінці Фейсбук

День Рідвяного Настрою

"Привітай усіх з святами!"




 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конкурс-огляд фотоколажів "Хобі нашого класу"

5-А клас 5-В клас 5-Г клас  6-Г клас 7-Б клас 9-А клас 9-Б клас https://www.facebook.com/100000367947611/videos/710182410393852/

Звіт роботи учнівського самоврядування «Нова школа» за 2021-2022 н.р.

Звіт роботи учнівського самоврядування «Нова школа» за 2021-2022 н.р.       Елементи дорослого громадянського життя моделюються в нашому навчальному закладі через учнівське самоврядування "Нова школа”, що діє на добровільних засадах, на основі єдності інтересів, відповідно до Статуту школи, Конституції України, законів України «Про об’єднання громадян», «Про молодіжні об’єднання та дитячі організації» та Конвенціє про права дитини.      Самоврядування в Херсонській загальноосвітній школі №41спрямоване на розвиток ініціативи, можливості розкриття організаторських здібностей, підготовку та проведення різноманітних заходів у відповідності до потреб та інтересів.      З метою ефективного функціонування учнівського самоврядування в школі запроваджено двоступеневу структуру – загально-шкільну і класну, яка має на меті залучення всіх учнів у процес самоуправління.      В школі співпрацює «трикутник»: діти - батьки - вчителі, який дає можливість більш ефективної дієвої організац

ОГОЛОШЕННЯ

Триває конкурс "Новорічних прикрас". Усі роботи можна буде побачити на І поверсі, біля бібліотеки: на тематичній виставці і на ялинці. 20 робіт беруть участ у міському конкурсі "Зроби собі свято!"