К основному контенту

Участь у тренінгу Шкільного учнівського бюджету

 11.11.2021 року представники ШУС "Нова школа" якиє є авторами учнівських проєктів, взяли участь у 2му тренінгу "UChange SPB LIVE: Школа мрії, м. Херсон.Успішна промо-кампанія проєкту" для учасників Шкільного громадського бюджету ЗЗСО м.Херсон.

Впродовж трьох годин школярі та школярки презентували самостійні роботи по опрацюванню своїх проектів та промоційні заходи, які проводитимуть в своїх школах задля залучення більшої кількості голосів та отримали рекомендації щодо їх покращення від експертів.

Робота відбувалась за методикою Ради Європи CivicLab у форматі онлайн на Zoom платформі, в малих групах. Під час роботи використовувалось унікальне онлайн ігрове поле UChange SPB LIVE.

Учасниками заходу були школярі і школярки, представники та представниці батьківської спільноти, шкільного самоврядування, відповідальні за впровадження шкільного громадського бюджету фахівці з боку шкіл та міської ради.

Наш заклад був представлений авторами 3х позитивно оцінених і допущених до подальшого голосування проєктами:

- Шкільний прес-центр «School папараці» (Воловік Н., учениця 7-Б класу)

Апгрейд апаратури актової зали «Звукова хвиля» (Ільченко Є., учениця 8-В класу)

Відпочинкова зона для учнів «Free time» (Лазорькіна В., учениця 7-Б класу; представник команди- Фертак К., учениця 7-Б класу)

Довідка: 

Шкільний громадський бюджет – це:

- інструмент для громадської участі учнів, що дає можливість поліпшити їхній освітній процес та позашкільний час. Це процес від подачі ідеї до підготовки проєкту на шкільний конкурс та обрання учнями проєктів-переможців, які в подальшому будуть реалізовані в межах закладу загальної середньої освіти.

- інструмент налагодження взаємодії, включення дітей і молоді у процес вироблення та прийняття рішень  місцевого бюджету та реалізації проєктів для розвитку громад.

Результатом такого механізму є формування свідомих та відповідальних молодих громадян та громадянок, які активно залучені та впливають на розвиток і життєдіяльність своєї громади, голос яких є почутим, а думка – врахована.

Шкільний громадський бюджет має на меті навчити учнів та учениць створювати і розробляти ідеї, готувати проєкти, комунікувати і працювати в команді, розвинути відчуття причетності та важливості власного голосу. Під час створення та реалізації проєкту формуються активні, свідомі та розумні молоді люди з критичним мисленням, які в майбутньому братимуть участь у прийнятті рішень у громаді та суспільстві.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конкурс-огляд фотоколажів "Хобі нашого класу"

5-А клас 5-В клас 5-Г клас  6-Г клас 7-Б клас 9-А клас 9-Б клас https://www.facebook.com/100000367947611/videos/710182410393852/

ОГОЛОШЕННЯ

Триває конкурс "Новорічних прикрас". Усі роботи можна буде побачити на І поверсі, біля бібліотеки: на тематичній виставці і на ялинці. 20 робіт беруть участ у міському конкурсі "Зроби собі свято!"

Підсумки проведення тижня екології "Чистий двір. Чисте місто."

  З 08 по 12 листопада 2021 р., з метою формування екологічної свідомості молоді, активної громадської позиції учнів щодо захисту довкілля, любові до рідного краю, привернення уваги дітей та батьків до формування екологічної культури споживання ресурсів у житті; виховання небайдужого ставлення до проблем вторинної переробки, пройшов щорічний тиждень екології «Чистий двір. Чисте місто» в нагій школі. В рамках тижня було проведено такі заходи: Інформаційні еко-хвилинки «Бережи природу рідного краю» Перегляд мультфільмів екологічного спрямування «Еко звички» від телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» (1-4 кл.) Конкурс-виставка малюнків « Природа навколо нас» (1-4 кл.) Фотомарафон: «Екологічні цікавинки» (виготовлення поробок з природного матеріалу чи вторинної сировини, 5-6 кл.) Конкурс екологічних листівок, постерів (7-9 кл.) Акція «Життя без сміття» (еко конструювання) Участь у міському конкурсі "Херсон - ecofriendly місто" Також було проведно нагородження переможців екологічної акції "Зб