К основному контенту

Про проведення Тижня безпечного Інтернету у Херсонській ЗОШ І -ІІІ ступенів Херсонської міської ради З 9.02 по 13.02.2021 р.

 

Про проведення Тижня безпечного Інтернету

у Херсонській ЗОШ І -ІІІ ступенів

Херсонської міської ради

З 9.02 по 13.02.2021 р.

9 лютого 2021 року у світі відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Тому відповідно до шкільного плану роботи, плану заходів МУП у Херсонській загальноосвітній школі І– ІІІ ступенів №41 Херсонської міської ради з 9 по 13 лютого 2021 року було проведено Тиждень Безпеки в Інтернеті, з метою привернення уваги до важливості створення безпечного інтернет простору для наймолодших користувачів, підвищення навичок безпечної поведінки учнівської молоді в Інтернет мережі; дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету; мотивувати учнів поширювати цю інформацію у своєму середовищі.

З нагоди Дня безпечного Інтернету та з метою залучення до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів, підвищення освіченості з питань безпечного використання цифрових технологій у школі проводились тематичні заходи, розробленні Шкільним учнівським парламентом «Нова школа», зокрема «Службою шкільних новин», за підтримкою шкільної адміністрації і учителів інформаційних технологій.

26.01.2021 р. на засіданні ШУС «Нова школа» було розроблено план заходів Тижня, обрано форми і методи, визначено відповідальних за їх підготовку і проведення.

План

заходів до Тижня безпечного Інтернету

у Херсонській ЗОШ І -ІІІ ступенів

№ п/п

Назва заходу

Дата проведення

Клас

1

Онлайн- захід «E-Safety»для учасників проєкту «We are ready to live in the Digital world» міжнародної програми eTwinning

08.02.2021

6-Б, В

2

Тематичні години спілкування: 

«Безпечний інтернет для дитини»

«Безпека в Інтернеті»

«День Безпечного Інтернету»

09.02.2021

2-11 класи

3

«Веселе кодування» (розмальовування роботів «пікселями»)

09.02.2021

1-і класи

4

Перегляд відеороликів та презентацій «Будь безпечним в Інтернеті»

Протягом тижня

5-11класи

5

Перегляд мультфільмів про правила безпеки в Інтернеті

Протягом тижня

1-4 класи

6

Інтерактивні заняття «Безпечний Інтернет». Обговорення правил безпеки в Інтернеті. Створення стікер-правил безпечного користувача

09.02.2021

10.02.2021

3-4 класи

5-6 класи

7

Виставка малюнків «Ми за безпечний Інтернет»

Протягом тижня

4-5 класи

8

Інтегрований урок-воркшоп «Safer Internet Day»

11.02.2021

6-Б клас

9

Тематичні виставки, візуалізації

Протягом тижня

ШУС «Нова школа»

10

Квест за QR кодами

12.02.2021-13.02.2021

5-7 класи

11

Конкурс постерів, буклетів "Безпека в Інтернеті"/ "Безпечний Інтернет- це вибір кожного ".

Протягом тижня

6-11 класи

12

Висвітлення заходів:

- на сайті школи;

- на сторінці школи у фейсбук

До 15.02.2020

Вчитель інформатики

Педагог-організаор

Протягом тижня у фойє школи було розміщено тематичні візуалізації і виставки, а також - виставка  дитячого малюнка  «Ми за Безпечний Інтернет», в якій взяли участь учні 4-5 класів школи. Для учнів середньої і старшої школи було тривав конкурс постерів, буклетів "Безпека в Інтернеті"/ "Безпечний Інтернет- це вибір кожного " який проводився Службою Шкільних новин ШУС "Нова школа". 13.02.2021 року за підсумками конкурсу було визначено переможців і нагороджено їх грамотами: І місце - 8-В клас, ІІ місце - 6- Б клас, ІІІ місце - 8 - Б клас, за Найкращий буклет- 6-В клас.

В рамкам Дня безпечного Інтернету 9.02.2021 р. було проведено: тематичні години спілкування щодо безпечної поведінки в Інтернеті; перегляд тематичних мультфільмів учнями початкової школи (по класах); веселе кодування (для 1х класів); тематична виставка "День Безпечного Інтернету"; інтерактивні заняття «Безпечний Інтернет», на яких обговорювалися правила безпеки в Інтернеті, учнями створювались стікер-правила безпечного користувача. Учні були ознайомлені з правилами поводження в Інтернеті, створювали власні правила і поради, а також вчились створювати аватари, проходили квести і складали пазли за QR кодами, брали участь в інтерактивних завданнях і активностях.

Родзинкою тижня Безпечного Інтернету  і відзначення Міжнародного дня Безпеки в Інтернеті стала участь учнів 6-Б класу в спільному онлайн- заході для учасників проєкту "We are ready to live in the Digital world" міжнародної програми eTwinning, який відбувся 08.02.2021 р. Для заходу кожна команда учасників проєкту з України, Грузії, Азербайджану, Турції.представляла підготовлені активності: відеозвернення, пісню, ігри чи квест про безпечну поведінку в Інтернеті тощо. Наша команда дала майстер-клас по створенню аватарів за допомогою онлайн інструменту Superherotar.

За результатами проведення Тижня Безпечного Інтернету було підготовано відеоролик «Ми за Безпечний Інтернет, або як у 41-ій Тиждень Безпечного Інтернету відзначали» (автором якого є учень 6-б класу Дімітрієв Нікіта) для участі у міському конкурсі відеороликів «Безпечний Інтернет – це наш вибір», організованого міським медіа клубом «Natuse Vincere» Міського учнівського парламенту.










Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конкурс-огляд фотоколажів "Хобі нашого класу"

5-А клас 5-В клас 5-Г клас  6-Г клас 7-Б клас 9-А клас 9-Б клас https://www.facebook.com/100000367947611/videos/710182410393852/

ОГОЛОШЕННЯ

Триває конкурс "Новорічних прикрас". Усі роботи можна буде побачити на І поверсі, біля бібліотеки: на тематичній виставці і на ялинці. 20 робіт беруть участ у міському конкурсі "Зроби собі свято!"

Підсумки проведення тижня екології "Чистий двір. Чисте місто."

  З 08 по 12 листопада 2021 р., з метою формування екологічної свідомості молоді, активної громадської позиції учнів щодо захисту довкілля, любові до рідного краю, привернення уваги дітей та батьків до формування екологічної культури споживання ресурсів у житті; виховання небайдужого ставлення до проблем вторинної переробки, пройшов щорічний тиждень екології «Чистий двір. Чисте місто» в нагій школі. В рамках тижня було проведено такі заходи: Інформаційні еко-хвилинки «Бережи природу рідного краю» Перегляд мультфільмів екологічного спрямування «Еко звички» від телеканалу «ПЛЮСПЛЮС» (1-4 кл.) Конкурс-виставка малюнків « Природа навколо нас» (1-4 кл.) Фотомарафон: «Екологічні цікавинки» (виготовлення поробок з природного матеріалу чи вторинної сировини, 5-6 кл.) Конкурс екологічних листівок, постерів (7-9 кл.) Акція «Життя без сміття» (еко конструювання) Участь у міському конкурсі "Херсон - ecofriendly місто" Також було проведно нагородження переможців екологічної акції "Зб